V petek 24.6.2016 je v Športni dvorani v Medvodah potekalo Državno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov. V okviru prireditve Državc smo lahko zadnji teden v juniju, občudovali različne plesne zvrsti in njihova tekmovanja. Naši plesni pari so se tokrat prvič nastopili pod imenom Feniks. Dan prej smo uživali od pripravljanju navijaških pripomočkov, zastavic in plakatov in domišljije in idej, kar ni zmanjkalo. Ob podatku, da smo bili najštevilčnejši klub, so se naši pari tudi odlično odrezali.       

    

Med mlajšimi pionirji sta podprvaka postala Lan Bole in Zala Hauptman. Med pionirji sta Adrijan Ignjatovič in Nika Hvalec zasedla 5.mesto, 3.mesto sta si priplesala Rok Studen Levstek in Kaja Dekič innaslov podprvaka sta osvojila Gib Parshakov in Kiara Rosa Švarc.

 

Pri mlajših mladincih sta 5.mesto zasedla Maj Lesar in Alja Tominc in tudi v tej kategoriji smo dobili podprvaka, Tian Abdakovič in Lina Kuduzovič.

 

Med mladinci je 7.mesto pripadalo paru, Jaka Carlevaris in Liza Blatnik, 5.mesto paru, Jure Carlevaris in  Katarina Kovaček in 4.mesto paru, Miha Kšela in Brina Drobež.

 

Tudi med starejšimi mladinci smo imeli kar tri plesne pare in na 6.mestu sta pristala Vid Bukovec in Trisha Dežman, na 5. mestu, Nal Lakič in Kaja Podgoršek, zmago v tej kategoriji pa sta si priplesala Iliya Dobrev in Ana Mesec.

 

V članski kategoriji je bilo najbolj napeto, sodniki pa so tretje mesto prisodili paru, Jean Pierre Dip in Maša Kastelic in prvaka v kombinaciji 10. plesov za leto 2016 sta postala Jure Bergant in Anja Pritekelj.

 

Čestitke vsem našim parom in zahvala staršem in navijačem za vso podporo in čudovito vzdušje.