Med poletnimi meseci Ljubljano preplavijo turisti, sami pa si privoščimo zaslužen oddih na morju. Mesto tako ponovno zaživi v vsem svojem sijaju šele konec avgusta, ko se že tradicionalno organizira dogodek Noči v stari Ljubljani. Vsako leto se tako lahko sprehodimo po centru Ljubljane in uživamo ob mikavnih vonjavah, ki prihajajo iz stojnic, kjer se pečejo dobrote z žara. Bistvo dogodka pa seveda niso samo gurmanski užitki, temveč tudi številne prireditve, ki popestrijo dogajanje še zadnjih počitniških dni. V Plesnem centru Feniks začenjamo neko novo pot in si želimo, da bi ples spet postal ljubezen, ne pa samo posel in zaslužek. Tako se nam je zdelo edino primerno, da za uvod naše plesne poti za vse plesa željne Ljubljančane priredimo dvodnevni plesni spektakel, ki ne bo pustil ravnodušnega prav nikogar.

 

V petek 26.8. in soboto 27.8. ob 8. uri je pod Plečnikovimi arkadami zadonela poskočna plesna glasba in Ljubljana je dokončno spet oživela. Ni trajalo dolgo in že so se radovedni mimoidoči začeli ustavljati in opazovati feniksove plesalce, ki so se pripravljali na svoje nastope in imeli so kaj videti. Ekipa feniksovih tekmovalnih plesalcev, ki vsak dan vadijo v izjemnih plesnih prostorih na Štihovi 7, pod nadzorom številnih profesionalnih plesnih trenerjev, je pričarala čaroben plesni večer.  Po uvodni predstavitvi Plesnega centra Feniks se je zabava začela v ritmih poskočne sambe. Že prvi plesni nastop je popolnoma razvnel zahtevno občinstvo, ki je s ploskanjem in številnimi vzkliki nagradilo izjemno tehnično dovršene in usklajene gibe vseh plesalcev. Po prvi točki se je predstavil najmlajši tekmovalni plesni par, ki je raznežil predvsem vse starše. Ti se kar niso mogli načuditi, da tako mladi plesalci lahko plešejo že kot pravi profesionalci, seveda smo jim hitro pojasnili, da je z ogromno truda in energije, ki ga v našem plesnem centru vložimo v naše plesalce vse mogoče. Kasneje so tekmovalni pari predstavili še vse preostale popularne plesne zvrsti in tako gledalcem pokazali, da se lahko v našem plesnem centru naučijo plesati prav vseh plesnih zvrsti. Na svoj račun je prišlo tudi številno občinstvo, ki je bilo poleg številnih lepih nagrad deležno tudi mnogih plesnih delavnic, ki se bodo izvajale v našem plesnem centru . Tako so se navdušenci nad country glasbo prvič preizkusili v country line dancu, vse pripadnice nežnejšega spola pa so bile deležne prav posebne pozornosti v obliki plesne hip hop telovadbe za ženske.

 

Programa je bilo sicer konec toda ob takem dobrem vzdušju in energiji smo se vsi strinjali, da bi bilo škoda zaključiti tak nepozaben večer. Na plesišče smo tako povabili vse obiskovalce, ki so ob poskočnih ritmih in tudi bolj romantični glasbi plesali še pozno v noč. Lepšega začetka naše skupne poti si nismo mogli zaželeti in ob zvokih romantične glasbe ter ob pogledu na številne zaljubljene pare na plesišču, smo celo pomislili, da obstaja upanje, da bo ples spet postal kar je nekoč že bil – LJUBEZEN.