NATAŠA AMBROŽ

S športnim plesom se je začela ukvarjati v 3. letniku gimnazije. Po nekaj mesecih treninga je njen partner postal Tomaž Ambrož, ki je takrat že imel večletne izkušnje in je že delal kot trener. Ker je bil center plesnega znanja takrat London sta tja dvakrat letno odhajala na treninge .Leta 1977 sta osvojila naslov državnih prvakov v standardnih plesih. Kmalu zatem sta prestopila v profesionalno kategorijo in se začela izobraževati za trenerja in sodnika.

Svoje prve strokovne izpite s področja standardnih in latinsko ameriških plesov  je opravila v Londonu, nato pa še v Sloveniji in si pridobila sodniško licenco.
Svojo trenersko pot je začela v Študentskem Plesnem Klubu, nadaljevala pa v novo ustanovljenem plesnem klubu Urška . V plesnem klubu Urška so vedno orali ledino, vabili vrhunske tuje trenerje, organizirali prve mednarodne priprave, ki so postale tradicionalne, začeli organizirati mednarodna tekmovanja za točkovno lestvico mednarodne plesne zveze IDSF in kasneje WDSF.
Kot trener je svoje znanje izpopolnjevala na mednarodnih kongresih in s sodelovanjem z vrhunskimi tujimi strokovnjaki. Svoje izobraževanje pa je dopolnila še z diplomo na Akademiji za ples v Ljubljani, kjer je kasneje  tri  leta delovala tudi kot predavatelj na področju standardnih in latinskoameriških plesov.
Danes ima mednarodno sodniško licenco najvišje kategorije pri svetovni plesni zvezi WDSF ter tudi pri profesionalni diviziji WDSF. Prav tako je  predavatelj na domačih in mednarodnih seminarjih in kongresih za trenerje in sodnike, ter izpraševalec na nacionalnih in mednarodnih strokovnih izpitih za trenerje in sodnike.
12 let je bila prva podpredsednica WDSF , od leta 2000 pa tudi direktor izobraževanja pri tej mednarodni plesni zvezi.
Sodelovala je pri izoblikovanju pravil WDSF, kodeksa vedenja za sodnike, omejitvenega programa za pionirje, novega sodniškega sistema in sodniških kriterijev  . Je eden od avtorjev WDSF knjig za tehniko standardnih in latinsko ameriških plesov.
 

BLAŽ POCAJT

Od svojega 10 leta starosti, ko se je naučil prvih plesnih korakov ter nastopil na prvi tekmi je vedel, da bo športnemu plesu predan z dušo in telesom. V svoji  17 letni karieri je zamenjal štiri plesalke,  s katerimi je posegal po najvišjih uvrstitvah na tekmah doma in v tujini. Osvojil je državne naslove v standardnih plesih in kombinaciji standardnih in latinsko ameriških plesov. Kot član slovenske reprezentance je s ponosom zastopal Slovenijo na uradnih prvenstvih in Slovenija je bila ponosna na polfinalne uvrstitve. Od leta 2005 je  s soplesalko plesno pot nadaljeval  v Združenih državah Amerike, kjer sta si prav tako priplesala številne naslove državnih in mednarodnih prvakov. V času plesanja v ZDA je leta 2006 v zvezni državi Arizona prejel nagrado »People choice award« za najboljšega plesnega trenerja in v številčni konkurenci plesnih trenerjev in učiteljev, ki poučujejo v ZDA bil po uspešnosti svojih varovancev uvrščen med najboljših 10 trenerjev.

Tekmovalno kariero vrhunskega športnega plesalca je zaključil leta 2009 in se odločil za pot trenerja športnega plesa. V svoji 13 letni karieri plesnega trenerja so njegovi varovanci dosegli večkratne naslove državnih prvakov v vseh treh disciplinah, kot tudi finalne ter polfinalne uvrstitve na uradnih prvenstvih in ostalih mednarodnih tekmovanjih.
Pri Plesni zvezi Slovenije je opravil strokovno usposabljanje za naziv trener športnega plesa in  opravil zahtevne sodniške izpite in tako postal plesni sodnik z domačo in mednarodno WDSF licenco.
 

SERGEJ MILICIJA

Svojo tekmovalno kariero je začel leta 1981 v rodni Ukrajini, kjer je bil petkratni prvak Ukrajine v standardnih in latinsko ameriških plesih. Leta 1997 se je preselil v Slovenijo in tu nadaljeval svojo plesno pot  med profesionalci s soplesalko Katjo Klep. Skupaj sta svojo uspešno plesno kariero v kateri sta bila finalista British open in UK Championship ter polfinalista Evropskega prvenstva, leta 2011 okronala z naslovom svetovnih prvakov v South American Dance Show .

Med svojo tekmovalno potjo je pridobival znanje pri najboljših svetovnih trenerjih športnega plesa.
Je svetovno priznan trener in koreograf na področju športnega plesa, predvsem na področju latinsko ameriških plesov. Svoje znanje prenaša na nove generacije plesalcev po celem svetu.
Je sodnik z mednarodno licenco svetovne plesne zveze WDSF ter profesionalne divizije WDSF.
Je svetovno priznan predavatelj na mednarodnih kongresih za sodnike in trenerje ter na številnih plesnih delavnicah za plesalce. V letu 2016 se je pridružil trenerski ekipi plesnega kluba Feniks.
 

MATEJ KRAJCER

V svoji uspešni 23-letni tekmovalni karieri je osvojil 20 naslovov državnega prvaka, bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu leta 1994, naslov svetovnega prvaka leta 1995, zlato v Blackpoolu leta 1996, 4. mesto na evropskem in svetovnem prvenstvu leta 2006, 4. mesto na evropskem prvenstvu 2007, bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu leta 2007, zlato na UK Open 2008 in zmago na največjem prvenstvu v latinskoameriških plesih Blackpoolu 2008.

Poleg kvalitetnega plesanja je bilo za Mateja pomembno na tekmovanjih tudi zmagati, skušal je biti najboljši. In to mu je tudi uspelo. Leta 1995 je s plesalko Janjo Lesar osvojil naslov svetovnega prvaka, kar pa se je v slovenski plesni zgodovini zgodilo prvič. Oral je ledino! K temu je v letu 1995/1996 dodal zmage na vseh mednarodnih odprtih prvenstvih, ki se jih je udeležil in zaključil z 1. mestom v Blackpoolu v kategoriji »under 21«.
Od decembra 2003 je plesal s Poljakinjo Iwono Golczak in njuno partnerstvo je odražalo Matejev zrelejši pristop k plesu in njegovi karieri nasploh. V letu 2005 sta osvojila naslov državnih prvakov v LA plesih in ga tudi obdržala v letih 2006, 2007 ter 2008. Njun ples je odlikovala popolna predanost gibu in glasbi ter do podrobnosti premišljene in izdelane koreografije, ki sta jih postavila sama: ponovno unikatne figure in čarobno prepletanje dveh teles. Tako sta leta 2007 osvojila bronasto medaljo na Svetovnem prvenstvu.
Po končani tekmovalni karieri se je Matej posvetil samo treniranju in poučevanju plesnih parov. Od leta 1996 Matej tudi poučuje in trenira plesalce v Sloveniji in tujini, njegovi varovanci dosegajo vrhunske rezultate.
Svoje poslanstvo vidi v ustvarjanju nove mlade generacije vrhunskih plesalcev, vodi, poučuje in trenira plesne pare v Plesnem klubu Feniks, je mentor vrhunskih parov po svetu, sodnik ter s tem skrbi za razvoj plesa v Sloveniji in tujini.
 

METKA MESESNEL BIZILJ

 

S plesom sem je srečala v osnovni šoli v Ajdovščini, kjer se je spoznavala z osnovami baleta in jazz baleta, po selitvi v Ljubljano leta 1981, pa je v plesnem klubu Kazina pričela trenirati latinsko ameriške in standardne plese. Tekmovala je v kategoriji mladincev in starejših mladincev, bila finalistka številnih tekmovanj, leta 1984 pa viceprvakinja Jugoslavije.

Po končani Srednji kemijski šoli je tekmovalni ples opustila in zašla v pedagoške vode, saj  se je ob ustanovitvi Plesne šole Urška, pridružila trenerskemu timu. Sedaj pa je član trenerskega tima plesnega kluba Feniks.
Leta 1989 je pri Plesni zvezi Slovenije, v sodelovanju s Fakulteto za šport ( takrat še Fakulteta za telesno kulturo), opravila izpit za plesnega vaditelja, leta 1991 pa še izpit za učitelja plesa. Leta 2011 je končala študij na Akademiji za ples in si pridobila visokošolsko strokovno izobrazbo in naziv diplomirani koreograf.
V plesnem klubu skrbi za podmladek, saj dela predvsem s pionirji in mladinci, ki tako doma kot tudi širše dosegajo odlične rezultate. Redno se izobražuje tako pri domačih, kot tujih strokovnjakih, sodeluje na mednarodnih pripravah, seminarjih...
 

VEDRAN ĆELIĆ

S plesom je povezan od svojega 9 leta starosti. Že takrat je vedel, da je to šport s katerim se želi ukvarjati. Kot pionir se je udeležil prvih tekmovanj, prvih nastopov in občutki ob osvojitvi medalje so bili neopisni. V svoji 14-letni karieri športnega plesalca je nastopil na mnogih tekmovanjih (kvalifikacijski turnirji, državna prvenstva, plesni pokali in mednarodna tekmovanja). Kot član hrvaške plesne reprezentance in večkratni državni prvak je zastopal Hrvaško na evropskih in svetovnih prvenstvih.

Po končani srednji ekonomsko-upravni šoli, je želel nadaljevati študij v Sloveniji, na akademiji za ples. Ob študiju v Sloveniji je nadaljeval s tekmovalnim plesom,  na tekmovanjih zastopal Slovenijo in se z dobrimi rezultati na domačih in mednarodnih tekmovanjih prav tako uvrstil v reprezentanco.
Leta 2014 je zaključil z študijem na Akademiji za ples in prejel diplomo z nazivom diplomirani plesalec/koreograf na področju standardnih in latinskoameriških plesov. Takrat se je odločil, da želi vse svoje strokovno znanje in izkušnje kot plesalec, prenesti na tiste mlade ki želijo trenirati najlepši dvoranski šport – športni ples. Kot plesni trener deluje na področju Slovenije in Hrvaške. Svoje znanje redno nadgrajuje na različnih plesnih seminarjih in kongresih.
 

MOJCA KOREN

 

 

TADEJA HORVAT

 

 

JURKA BLAŽKO

 

 

URBAN TRATNIK