Zadnje novice in obvestila

FENIKS je VODILNI KLUB V VZGOJI USPEŠNIH PLESNIH PAROV standardnih in latinskoameriških plesov.

Imamo trenerje, ki so SVETOVNI PRVAKI, a glavna prednost ni ta, da je trener PRVAK!

 

GLAVNA PREDNOST JE TA, DA NAŠI TRENERJI ŽE VEČ KOT DESETLETJA VZGAJAJO PARE OD PIONIRJEV DO SENIORJEV, KI SE LAHKO POHVALIJO Z VRHUNSKIMI REZULTATI in NASLOVI. Predvsem pa to, da jih vzgajamo v odrasle, čutne, odločne in samostojne osebnosti, ki znajo predajati ljubezen do plesa na plesišču in jo prenasati na mlajše plesalce.

 

V Feniksu vzgajamo prvake od prihoda v naš center, jih spremljamo, treniramo, poslušamo, zahtevamo, se družimo, smejimo, nagradimo in pokritiziramo, a predvsem smo TU ZA NJIH,za tiste, ki želijo in hočejo! Smo eno, smo velika DRUŽINA v dobrem in slabem! Vedno se nam lahko pridružiš, v paru ali brez, ne glede na starost, tu smo za vas na 040 819 660!

 

Sporočite novico, da navdušimo čimveč ljudi za ta čudovit dvoranski šport!

Na mednarodnem turnirju DSE sta barve Slovenije zastopala naš najmlajši plesni par, ki pa je nastopil v kategoriji višje, med PIONIRJI. Naša osemletnika sta ob 7.40 uri stopila med 7 plesnih parov in si z odličnim nastopom v ST plesih priplesala SREBRO!🥈🎉 Kaj kmalu sta nastopila še v LA plesih in prav tako osvojila 🥈🎉. Po 5 urnem premoru pa sta si na kvalifikacijskem turnirju v ST in LA plesih v svoji konkurenci priplesala 2x ZLATO!🥇🎉

Iskrene čestitke, paru in strokovnemu teamu!👏👏👏

V soboto, 10.10.2020 je potekal turnir Pokal grada Varaždin. V lepem okrašenem ambientu so plesali plesalci iz Slovenije in Hrvaške.

Nastopil je tudi naš par, Alex Belaj in Rubi Marinko Pocajt, ki sta tako v ST in LA plesih osvojila pokal mesta Varaždin v kategoriji mlajši pionirji.

Iskrene čestitke!👏🎉💪

 

V času poletnih počitnic, od 29. junija do 14. avgusta 2020 v Feniksu organiziramo počitniško varstvo otrok in mladostnikov. Subvencionirano počitniško varstvo sta omogočila MOL in FENIKS v znesku 30 EUR/teden. Za otroke, ki ne izpolnujejo pogojev za subvencijo cena varstva znaša 23 EUR/DAN.

 

Pogoji za uveljavljanje pravice do SUBVENCIONIRANEGA POČITNIŠKEGA VARSTVA:

- otrok mora imeti stalno prebivališce v MOL

- otrok obiskuje 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole

- oddaja prijavnice – preko spletne povezave, prijava pa bo potrjena ob podpisu izjave staršev in predložitvi potrebnih dokazil za socialno ogrožene otroke

- rok prijave na počitniško varstvo je do zapolnitve mest (največ 28 mest)

- v program subvencioniranega počitniškega varstva je otrok lahko vključen en ali največ dva tedna varstva

- podpisana izjava starša/skrbnika o izpolnjevanju pogojev za uveljavljanje pravice do subvencioniranega počitniškega varstva

- podpisana izjava strašev/skrbnika glede zdravstvenega stanjaotroka vključenega v program počitniškega varstva, vezano na ukrepe za zajezitev  širjenja COVID 19, predana izvajalcu od 1 do 3 dni pred pričetkom izvajanja tedenskega varstva, oziroma ob prihodu na prvi dan varstva.


Na voljo je 7 terminov varstva, z zbiranjem prijav pa pričnemo od TORKA 2.6.2020 od 7:00 naprej in do zapolnitve mest. Prijave sprejemamo izključno preko spletne prijavnice.  Vsi prijavljeni bodo po elektronski pošti prejeli obvestilo o vrstnem redu prijave in ali so upravičeni do subvencije MOL-a. Več o programu varstva in dostop do spletne prijavnice je na voljo tukaj.

 

Pri prijavi na počitniško varstvo bodo imeli PREDNOST otroci iz socialno ogroženih družin. Za vse, ki se želijo udeležiti samoplačniškega varstva, pa ni nobenih omejitev in pogojev, le izpolnitev prijavnice.

 

 

 

Predstavili smo se kot specialisti za najlepši dvoranski šport in imetniki 4x naslovov DRŽAVNI PRVAK v ST plesih!
Nastopili so Iliya-Ana, Tian-Kaja in Oskar-Ljuba ter učiteljski team Metka in Blaž!

Hvala za lep pričetek jutra, sedaj pa delite strast naprej! Za več informacij pa hitro zavrtite telefon 040819660!

Letošnji organizator državnega prvenstva v standardnih plesih, DPC Samba nas je presenetil v lepo okrašeni in pripravljeni dvorani OŠ Kungota. Uvodoma smo bili priča polfinalnim nastopom mladinskih plesnih parov, v večernem delu pa so se predstavili vsi plesni pari, od najmlajših pionirjev, vse do seniorjev in para plesnih parov.

Leto 2020 je ze potrkalo na vrata in tudi na nase boke, da jih zazibamo in razmigamo. Na prilozenem linku preverite urnike vadb v letu 2020 in se pridruzi ekipi prijaznih in kvalitetnih instruktorjev vodene vadbe.  Link: http://plesnicenter-feniks.si/ples-v-paru-latino-standard-rekreacija-zabava

Na začetnem tečaju se boste spoznali z osnovami plesov, kot so valček, polka, fokstrot, cha cha cha in discofox. Naučili se boste prepoznati ritem glasbe, pravilne drže in vodenja ter plesanja po prostoru. Predvsem pa bomo veliko preplesavali osvojene plesne kombinacije.

Z osvojenim plesnim znanjem boste samozavestno zaplesali na različnih prireditvah in dogodkih (poroka, obletnice, valeta, maturanstki ples, praznovanja, ipd).

 

Na tečaj prinesite lahkotno obuvalo, plastenko vode in veliko mero dobre volje. Na tečaj lahko pridete tudi brez plesnega partnerja. Prijave zbiramo na 040 819 660 do zapolnitve mest, zato pohitite z rezervacijo svojega mesta na tečaju.

Po zaključenem popoldanskem preplesavnju je sledila zabava, druženje in sprostitev. Zbrali smo se na pikniku, ki ga organiziramo že tradicionalno, a  vendarle vsako leto ima piknik vedno nek nov, dodaten čar. Skozi zabavne igre brez meja, smo se natekli, naplesali, nasmejali in fino se imeli.

Pro-Am je zelo popularna oblika tekmovanja, kjer profesionalni plesalec - PRO, pleše z osebo, ki se nikoli poprej ni profesionalno ukvarjala s plesom v paru - AMATER. Nekako tako kot ZVEZDE PLEŠEJO; S PROFESIONALNIM plesalcem/ko se pripravlja n
a nastop na tovrstnih tekmah.

Naša Tadeja je odplesala svoj prvi nastop tako odlično, da je osvojila 1. mesto na prvi Pro-Am tekmi v Sloveniji, natančneje na Bledu.

Dobrodelno prireditev Radovljica otrokom 2019, ki je potekala na OŠ Antona Tomaža Linharta so popestrili plesalci plesnega kluba Feniks, Mitja Kurat & Živa S. Voskobojnik in Jure Bergant & Milana Chekanova.

"Ta svet je lep, če si človek do ljudi."

Mednarodne plesne priprave bodo potekale 30. in 31.8.2019. Zvrstilo se bo veliko odličnih  predavateljev, ki bodo vse svoje izkušnje in znanje predavali na mlade plesne pare. Mednarodni camp je odprt za vse plesne pare širom sveta, zato nam za več informacij pišite na klub@plesnicenter-fenik.si in zagotovite si svoj prostor na pripravah.  

Na pustno soboto 2.marca smo plesali, se posladkali in ustvarjali. Seveda ni manjkala pustna pista in pustni ples s katerim smo pregnali zimo in klicali pomlad. Luštno je bilo, hvala vsem maškaram in ostalim gledalcem za odlično energijo!👌👏😁

Presenetite svojo najdražjo in jo povabite na ples v soboto, 9. marca ob 20.uri v dvorano plesnega centra Feniks na Vodovodno 25.

Na pustno soboto, 2.marca ob 10. uri vabimo vse pustne šeme na veselo rajanje. Skupaj bomo zaplesali, se sprehodili po pustni pisti, naredili poslikavo ali dve in zaključnim nastopom odgnali zimo. Vsekakor ne bodo manjkali pustni krofi. Se vidimo.

V petek, 21.12.2018 se srečamo v naši plesni dvorani plesnega centra Feniks, ko se bodo ob 16.30 prestavili naši najmlajši plesalci in glasno priklicali Božička. Ali ga bodo priklicali? Nekoliko kasneje, ob 18.30 uri pa se bodo prestavili nekoliko večji plesalci in plesalke in nam popestrili petkov večer s pestrimi nastopi narejeni prav za božično srečanje.

Torej ne zamudite tega čudovitega večera, ko bomo skupaj obujali spomine in kovali plane za leto, ki prihaja.

 

Se vidimo.

V zadnji oddaji SLOVENIJA IMA TALENT na POP-tvju so sicer za kratek čas objavili dva mlada plesna para.Verjamemo, da ste jih opazili, saj s toliko pozitivne energije in nasmeškom so ponosno stopili na oder in odplesali poletno sambo. V plesni zasedbi FenikSamba so se Tian Pintarič - Kaja Katona in Tim Stajan - Tanisa Potočnik Martič s tremi da-ji uvrstili v naslednji krog. Naj Slovenija ve da imamo vrhunski plesni podmladek! Bravo!

Na dvodnevnem licenčnem seminarju slovenskih učiteljev, trenerjev in plesalcev, ki je potekal prvi vikend v septembru je snov razlagala predavateljica, ki edina zna podajati vsebino "from BASIC to OPEN" tako STANDARDNIH IN LATINSKOAMERISKIH PLESOV po knjigah in pravilih mednarodne zveze WDSF. To je naša trenerka Nataša Ambrož!

Uvodoma bi se vam radi zahvalili za zanimanje na edinstveni ULTIMATE camp, ki ga v Ljubljani organizira plesni klub Feniks.

 

Letošnji poletni camp, ki bo potekal v času od 23. do 25.avgusta 2018 je zasnovan tako, da daje možnost vključitve vsem plesalcem, ne glede na nivo plesanja, bodisi solistom, začetnikom in/ali vrhunskim plesnim parom. Na campu boste prejemali znanje od najboljših slovenskih plesnih trenerjev, kot tudi priznanih tujih plesnih trenerjev. Organizirane bodo lekcije in delavnice ločeno glede na nivo plesanja, ravno v ta namen, da ponudimo vsakemu posamezniku in paru največ kar se da ponuditi od trenerjev z ogromno izkušnjami in znanjem.

 

 Vabimo vas, da se nam pridružite in se vidimo v avgustu.

 

Plesna zveza Slovenije je v ponedeljek, 12. 3. 2018 v Festivalni dvorani v Ljubljani že 13. podelila priznanja svojim najuspešnejšim plesalcem v letu 2017. Med zaslužnimi sta bila tudi naša para in sicer prejemnika ZLATE PLAKETE za leto 2017 sta Iliya Dobrev- Ana Mesec in Jure Bergant – Milana Chekanova. Ponosni na vaju in iskreno čestitamo.

Pustna sobota, 10. februar je bila delavna, saj so maškare skupaj z našo Julijo skušale pregnati zimo v Intersparu Vič v Ljubljani. Bilo je veselo, sladko in zabavno, a z maškarami smo se skupaj veselili in rajali tudi naslednjo soboto, 17.februarja v našem plesnem centru. Maškare so imele modno pisto, plesni disco, bile ustvarjalne in se posladkale s pustnimi krofi.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih